כניסה
למנויות
צרו קשר

דים סאם מדפי אורז של איילת

דים סאם מדפי אורז של איילת

 

רכיבים:

דפי אורז

למילוי:

בצל

פטריות

כרוב

לתיבול: 

טריאקי

שמן סומסום

סויה

ג'ינג'ר טרי מגורד

מעט פלפל שחור

 
אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת המילוי:

מקפיצים במחבת עם כף שמן זית את מרכיבי המילוי והתיבול.

חשוב מאוד אחרי שהמוקפץ מוכן לתת לו להתקרר היטב לפני מילוי הדפים אחרת הם יתפרקו ישר...

את דפי האורז טובלים במים חמימים עד שמתרככים מעט, שמים מילוי במרכז ומסובבים את החלק העליון של הדפים ואז חשוב ממש להניח בסלסלת האידוי על גבי כרוב, בדיעבד הבנתי שרצוי לייצר כנף כרוב לכל יחידה, זה טעים ממש אך גם מתפרק (עדין שווה ממש!!!!) וכשזה על גבי הכרוב קל יותר לקחת מכלי האידוי מבלי שיתפרק. חשוב גם לשים לב שלא ידבקו האחד לשני ושוב - הכרוב ממש יעיל בהפרדה ולהגשה ורק חשוב להשאיר פתחים לאדים שיעלו מעלה.

מניחים על גבי סיר עם מים בתוך סלסלת אידוי מכוסה (אפשר להכין מראש בסלסלה ולאדות ממש לפני הארוחה) 

7 דקות אידוי ונשאר להתענג!

אגב אין צורך לטבול בסויה או רוטב אחר כי זה פשוט ביס מושלם כפי שהוא ודפי האורז מקבלים מהטעם הנפלא של המילוי

 
כיצד נתייחס?
לפי הערכים של דפי האורז והמילוי שבחרנו, אני הכנתי עם דפים של מזרח ומערב קוטר 16 - כל 4 יחידות התייחסתי כמנת פחמימה. אפשר לשלב טופו/עוף בפנים ומגוון מילויים שווים. אנחנו ממש נהננו!
להאמין. לפעול. להגשים.